"Cro Cop i Fedor su koristili steroide"
Foto: EPA

Optužbe Michaela Bispinga

"Cro Cop i Fedor su koristili steroide"

M. Šljivak

Novi poraz legendarnog Fedora Emelianenka na američkom tlu ponovo je izazvao mnogo pažnje.

Matt Mitrione je proteklog vikenda prvoj rundi nokautirao Fedora, a nakon tog poraza oglasio se UFC-ov borac i prvak srednje kategorije Michael Bisping.

On tvrdi kako su velikani poput Fedora, Mirka Filipovića i Wanderleija Silve koristili steroide i to u vremenu dok su bili pod ugovorom sa Prideom.

"Steroidi. Oni su razlog zbog kojeg su borci koji su dolazili iz Pridea gubili mečeve. Imam informacije da je ova organizacija poticala uzimanje steroida, kako bi borci izgledaju privlačnije. Nikada nisu imali testiranja, dok vas u Americi stalno testiraju", smatra Bisping.

Naravno, nije prošlo bez prozivki na račun ruske MMA legende.

"Vjerujem da je Fedor koristio steroide. Isti slučaj je bio i s Mirkom Cro Copom. Mnogo boraca je tu. Fedor je u prošlosti bio odličan borac, ali bio je na steroidima, kao i njegovi protivnici", dodao je Bisping.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti