Cro Cop nokautirao King Moa

Pobjeda Filipovića

Cro Cop nokautirao King Moa

M. Šljivak

Hrvatski borac Mirko Filipović pobijedio je u četvrtfinalu Rizinovg Grand Prix turnira američkog borca Muhammeda Lawala nokautom u drugoj rundi.

King Mo je odmah na početku uspio da odvede borbu na parter. Dominirao je Amerikanac u ovom položaju, te je Cro Copu zadao nekoliko teških udaraca. Sudija je potom vratio borce na noge, a Filipović je u dva navrata uspio da lijevom nogom pogodi tijelo američkog borca, koji je konstantno tražio svoju šansu u hrvanju i obaranju Cro Copa.

Prva runda je tako ponudila itekako dobru borbu, ali je Filipović izgledao dosta umorno.

King Mo je dobro ušao i u drugu rundu. Iako je King Mo bio nešto agresivniji na otvaranju, Cro Cop ga je dobro pogodio, te je završio meč serijom udaraca.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi