Cro Cop: Suspenzija je nepotrebna mrlja u mojoj karijeri

Filipović razočaran odlukom UFC-a

Cro Cop: Suspenzija je nepotrebna mrlja u mojoj karijeri

O. Lekić

Penzionisani MMA i K1 borac Mirko Filipović rekao je za RTL televiziju da mu nije baš svejedno nakon suspenzije UFC-a i da je to nepotrebna mrlja na kraju njegove karijere. 

"Oni više nemaju interes za mene, iskoristili su me u negativnom kontekstu što su to potencirali. Ne razumijem zbog čega sam suspendovan ako sam rekao da ne mogu više. Ne mogu čekati novu borbu i bez te suspenzije. Trebali su to riješiti džentlmenski i nije mi baš svejedno, ovo je nepotrebna mrlja za mene, ali život ide dalje", rekao je Mirko.

Cro Cop je još jednom objasnio "da se digla velika prašina oko ničega, jer to što je on uzimao nema veze sa dopingom".

"Ja sam pogriješio što sam bio naivan, pošten i glup što sam obavijestio UFC da sam uzeo terapeutske doze zbog ramena jer to koristi 95 posto boraca u određenoj fazi priprema. Nikome nisam napravio štetu i to sam rekao i čovjeku iz UFC-a koji je zadužen za to", rekao je Cro Cop i dodao: "Svjestan sam da dajem loš primjer ljudima, jer je opasno uzimati veliku količinu koja može dovesti do dijabetisa. Ima to i negativnih efekata, ali ja sam htio spasiti borbu. Nije mi lako nakon 20 godina reći zbogom i htio sam to napraviti u kavezu", iskren je Filipović.

Podsjetimo da se Mirko oprostio početkom ovog mjeseca, da bi samo par dana kasnije stigla suspenzija UFC-a zbog navodnog uzimanja hormona rasta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.