Čudna noć u Chicagu

Basseball

Čudna noć u Chicagu

Nevjerovatna utakmica, bolje reći utakmice u Chicagu. Nakon što je prethodne noći  zbog jake kiše odgođena utakmica između White Soxa i Seattlea, odlučeno je da se obje utakmice igraju za jedno veče. Prvu je Seattle dobio, da bi se Chicago revanširao u drugoj.

Seattle je očito izmoren sjajnom igrom u prvom meču, u drugom naprosto posustao i nije imao snage za ništa više od časnog poraza. Marines igraju vrlo dobro ove sezone, dok s druge strane White Sox igraju po sistemu toplo-hladno.

LA Angels su konačno upisali pobjedu u gostima. Nakon devet uzastopnih gostujućih poraza, Angels su uspjeli dobiti meč u Baltimoreu. Joe Sounders je odlično odigrao meč i s dva runa u 6 inningu predvodio Angelse do pobjede nad Oriolesima. Howre Kendrick je dodao jedan homer i to je bilo dovoljno za pobjedu.

Cleveland Indians su ekipa koja je konačno uspjela zaustaviti niz Bostona od 11 pobjeda u nizu. U najboljoj utakmici večeri, Indianse je do 9:8 pobjede nad Red Soxima, predvodio Mark DeRosa s 4 hita i 2 optrčavanja.

Nakon 3 poraza u nizu, NY Yankees su se vratili sjajnom igrom i pobjedom kod Detroit Tigersa od 11:0. Jose Molina je bio najbolji u pobjedničkom timu ostvarivši grand slam.

Philadelphia Philies nakon lošeg starta sezone u posljednje vrijeme sve više liče na momčad koja je prošle sezone osvojila titulu. Do pobjede nad Washington Nationalsima od 7:1, Philiese je predvodio Pedro Feliz s 2 runa i 2 izbačaja. Ovo je Philadelphii 5 pobjeda u nizu.

Rezultati:

Chicago WS - Seattle 1:9, Chicago WS - Seattle 2:1, Atlanta - ST.Louis 2:1, Baltimore - LA Angels 5:7, Cleveland - Boston 9:8, Detroit - NY Yankees 0:11, Philadelphia - Washington 7:1, NY Mets - Florida 4:7, Cinncinati - Houston 3:8, Texas - Oakland 5:4, Milwaukee - Pitsburgh 6:5, Minesota - Tampa Bay 4:3, Kanzas - Toronto 1:8, Colorado - San Diego 3:4, Arizona - Chicago Cubs 3:11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.