Čudo se desilo: Justin Gatlin pobijedio Usaina Bolta

Jamajčanin završio na trećem mjestu

Čudo se desilo: Justin Gatlin pobijedio Usaina Bolta

Američki sprinter Justin Gatlin osvojio je večeras zlatnu medalju na 100 metara na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Iako u finalnoj trci niko osim legendarnog Jamajčanina Usaina Bolta nije bio ni blizu favorit, na kraju je Gatlin uspio da iskoristi veoma slabu trku Bolta. 

Amerikanac je loše krenuo i uspio je tek sredinom trke da se priključi, dok je Bolt priključak uhvatio tek krajem trke, ali to mu je na kraju bilo dovoljno samo za treće mjesto. Vrijeme pobjednika bilo je 9,92, dok je drugoplasirani bio Christian Coleman. Bio je ovo prvi poraz Bolta na 100 metara na velikim takmičenjima i to u posljednjoj trci karijere u ovoj disciplini. 

Gatlinu je ovo treće zlato u karijeri na 100 metara i to nakon trijumfa na Olimpijadi u Atini i Svjetskog prvenstva u Helsinkiju. Bolt se oprašta sa šest zlatnih medalja na 100 metara.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi