Cummings slavio na sedmoj etapi Toura
Foto: EPA

Tour de France 2016

Cummings slavio na sedmoj etapi Toura

S. Bošković

Steve Cummings (Dimension Data) pobjednik je sedme etape Tour de Francea. 

Današnja etapa vožena je između L'Isle Jourdaina i Lac de Payolle, te je bila duga 162 kilometra, a odlikovala se usponom Col de Aspen pri samoj završnici etape. 

Cummings je uspio izvjesti uspješan bijeg, te je na cilj došao prvi s vremenom od tri sata, 51 minute i 58 sekundi. Iza njega su stigli Daryl Impey, te Daniel Navarro s zaostatkom od jedne minute i pet sekundi. 

Vodeći u generalnom plasmanu Greg Van Avermaet je na cilj stigao kao pet s tri minute i četiri sekunde zaostatka za Cummingsom, te je na taj način povećao svoju prednost nad drugoplasiranom Julianom Alaphilippeom na šest minuta i 36 sekundi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi