Dallas Cowboysi ostali bez play offa
Romo i saigrači ostaju bez play offa

Završen regularni dio sezone

Dallas Cowboysi ostali bez play offa

M. Maksimović

Nakon što su odigrane utakmice posljednjeg, 17. kola regularnog dijela sezone, poznat je kompletan raspored play offa u ovoj sezoni NFL-a.

NY Giansti su u direktnom okršaju savladali Dallas Cowboyse 31:14 za ulazak u play off. Na drugoj strani su i pored poraza Cincinnati Bengalsi i Denver Broncosi prošli tamo gdje Cowboysi nisu. Bengalsi su poraženi od Baltimore Ravensa 16:24, ali su im pomogli NY Jetsi i Denver Broncosi koji su također izgubili u ovom kolu.

Jetsi su bili favoriti u meču sa Miami Dolphinsima, ali taj svoj status nisu opravdali. Miami je proslavio šestu pobjedu sezoni, bilo je 19:17. Ravensima je pobjeda protiv Bengalsa vrijedna direktnog plasmana u drugi krug play offa

Kansas City Chiefs su u utakmici sa malim brojem poena slavili protiv Denver Broncosa 7:3, ali su San Diego Chargers nadigrali Oakland Raiderse 38:26

Prvaci Green Bay Packersi potvrdili su prvo mjesto u NFC-u 45:41 pobjedom protiv Detroit Lionsa i završili osnovni dio s omjerom 15-1. Lionsi su se također plasirali u doigravanje, s omjerom 10-6 zauzeli su posljednje, šesto mjesto koje vodi u posezonu.

Drugo mjesto i direktni plasman u drugi krug play offa iz NFC-a uz Packese osigurali su još i San Francisco 49-ersi koji su kao gosti stigli do nove pobjede i tp  Saint Louis Ramsa 34:27 i sezonu završili s omjerom 13-3. Isti omjer imaju i treći New Orleans Saintsi nakon uvjerljive 45:17 pobjede protiv Carolina Panthersa.

Saintsi će u prvom krugu play offa igrati protiv Lionsa, dok će drugi par prvog kruga NFC-a činiti New York Giantsi i Atlanta Falconsi.

Prvo mjesto u konferenciji AFC osigurali su New England Patriotsi s omjerom 13-3. Oni su u posljednjem kolu na svom stadionu deklasirali Buffalo Billse 49:21 nakon nevjerovatnog preokreta.Gosti su nakon prve četvrtine vodili 0:21

Drugo mjesto i direktan ulazal u drugi krug play offa iz AFC-a su osigurali i Baltimore Ravensi s omjerom 12-4 zahvaljujući 24-16 uspjehu na gostovanju kod Cincinnati Bengalsa.

Isti omjer kao i Ravensi, 12-4 ostvarili su i Pittsburgh Steelsersi, ali su zbog dva poraza od Ravensa završili na drugom mjestu u skupini North AFC-a i tako zauzeli peto mjesto uoči doigravanja. U prvom će krugu Steelersi u goste Denver Broncosima

U posljednjem kolu Broncosi su izgubili na svom terenu od Kansas City Chiefsa sa 3-7, ali su s omjerom 8-8 zauzeli prvo mjesto jer su San Diego Chargersi kao gosti svladali Oakland Raiderse sa 38-26. Sve tri ekipe, Denver, San Diego i Oakland završile su sezonu s omjerom 8-8, ali najbolji u međusobnim dvobojima bili su Broncosi.

Treće mjesto odranije su osigurali Houston Texansi koji su u posljednjem kolu izgubili na svom terenu od Tennessee Titansa sa 22-23 i završili sezonu s omjerom 10-6, a suparnici u prvom krugu doigravanja bit će im Cincinnati Bengalsi koji su se sa 9-7 plasirali u doigravanje usprkos
porazu od Baltimorea u posljednjem kolu.

Rezultati 17.kola:
New York Giants - Dallas Cowboys 31:14
Denver Broncos - Kansas City Chiefs 3:7
Oakland Raiders - San Diego Chargers 26:38
Cincinnati Bengals - Baltimore Ravens 16:24
Miami Dolphins - New York Jets 19:17
Green Bay Packers - Detroit Lions 45:41
St. Louis Rams - San Francisco 49ers 27:34
Arizona Cardinals - Seattle Seahawks 23:20 (p)
Atlanta Falcons - Tampa Bay Buccaneers 45:24
Minnesota Vikings - Chicago Bears 13:17
New England Patriots - Buffalo Bills 49:21
New Orleans Saints - Carolina Panthers 45:17
Philadelphia Eagles - Washington Redskins 34:10
Green Bay Packers - Detroit Lions 45:41
Houston Texans - Tennessee Titans 22:23
Jacksonville Jaguars - Indianapolis Colts 19:13


Parovi play offa:

Prvi krug AFC:
Houston Texans - Cincinnati Bengals
Denver Broncos - Pittsburgh Steelers


Prvi krug NFC:
New Orleans Saints - Detroit Lions
NY Giants - Atlanta Falcons

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.