Dallas se oporavio, pobjeda prvaka
Jason Witten u prodoru

Drugo kolo u NFL - u

Dallas se oporavio, pobjeda prvaka

M. Maksimović

Drugo kolo nove NFL sezone je ponudilo nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica. Aktuelni prvaci Green Bay Packersi, su gostovali Bank of America Stadiumu gdje su dočekali Carolina Panthersi predvođeni rookie QB-om Camom Newtonom.

U prvom poluvremenu je to izgledalo odlično za domaću ekipu, ali Packersi prave veliki preokret u trećoj četvrtini. Prvo je Aaron Rodgers poslao dodavanje za Grega Jenningsa, a onda je Mason Crosby odradio tri field goala za 23:13 vodstvo prvaka. Panthersi su se držali u životu do dvije minute prije kraja utakmice kada ide 84 yarda dugo dodavanje Aarona Rodgersa za Jordyja Nelsona i nedostižnih 30:16. Rodgers je imao dva TD dodavanja i 308 osvojenih yardi. Newton je osvojio 432 yarda ali je imao i tri presječena dodavanja.

Dallas Cowboysi su se namučili za prvu pobjedu u novoj sezoni. Na starom mjestu, Candlestick Parku domaći San Francisco 49ersi su pali nakon produžetka 27:24. Dallas je u prvom kolu ispustio nemoguće protiv Jetsa, ovaj put su se vratli nakon 14:24. Produžetak je izborio Dan Bailey koji je postigao i pobjedonosni field goal. 

Indianapolis Colts su bez Manninga neprepoznatljivi, pa stoga ne čudi domaći poraz od Clevelanda 19:27. Kerry Collins je imao jedano TD dodavanje, ali i jedno presječeno. Colt McCoy je imao jedno TD dodavanje, Peyton Hillis dva utrčavanja u end zonu domaćih.

Michael Vick se vratio u Atlantu kao igrač Philadelphia Eaglesa. Nije odradio utakmicu do kraja, jer je u trećoj četvrtini zaradio neugodan udarac u glavu i morao je napustiti teren. Nakon izlaska Vicka kola gostiju su krenula nizbrdo, Matt Ryan je Oviea Mughellija, Michael Turner je pretrčao tri yarde za pobjedu Falconsa

Rezultati:
Buffalo Bills - Oakland Raiders 38:35
Atlanta Falcons - Philadelphia Eagles 35:31
Minnesota Vikings - Tampa Bay Buccaneers 20:24
Detroit Lions - Kansas City Chiefs 48:3
Indianapolis Colts - Cleveland Browns 19:27
New Orleans Saints - Chicago Bears 30:13
New York Jets - Jacksonville Jaguars 32:3
Pittsburgh Steelers - Seattle Seahawks 24:0
Carolina Panthers - Green Bay Packers 30:23
Tennessee Titans - Baltimore Ravens 13:26
Washington Redskins - Arizona Cardinals 22:21
San Francisco 49ers - Dallas Cowboys 24:27 (p)
Denver Broncos - Cincinnati Bengals 24:22
Miami Dolphins - Houston Texans 13:23
New England Patriots - San Diego Chargers 35:21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti