VIDEO: Fazlija Puzić

Brani titulu evropskog WBO prvaka

Damir Beljo: Cilj mi je svjetski naslov

Dž. Mrakić

Marco Huck, nakon dugog niza od šest godina bez poraza, prije dva mjeseca iznenađujuće je izgubio meč za titulu svjetskog WBO prvaka u kruzer kategoriji.

Nijemac je prethodno 13 puta odbranio titulu prvaka, čime je izjednačio rekord Engleza Johnnyja Nelsona, međutim impresivnom nizu na kraj stao je Poljak Krzysztof Glowacki.

Ovo je značajo poremetilo planove i Damiru Belju (20-0-0), neporaženom bosanskohercegovačkom bokseru i evropskom prvaku u WBO verziji, koji je protiv Hucka trebao dobiti šansu da se bori za titulu svjetskog prvaka.

Sam Huck potvrdio je da će pobjednik meča za evropsku titulu između Seferija i Belje dobiti priliku, međutim, nakon što je Nijemac izgubio titulu, Beljo je morao pronaći novog protivnika.

Novi Beljin protivnik je Mohammed Rasuli (16-4-4), 37-godišnji borac iz Njemačke, a ovaj dvojac u borbi za titulu evropskog WBO prvaka susrest će za sedam dana (16. oktobra) u Širokom Brijegu. 

Ukoliko ostvari pobjedu, naš bokser se nada da će, uprkos tome što je sada Glowacki prvak, ipak dobiti priliku.

„U slučaju da odbranim pojas, na WBO konvenciju u Orlandu idem pokušati dobiti šansu za svjetski naslov jer sam svakako među izazivačima. Svjetski naslov mi je cilj od kada sam ušao u profesionalne vode i Bogu hvala već sam na korak do ostvarenja svog cilja“, izjavio je najbolji bosanskohercegovački bokser koji se bori pod zastavom Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.