Damir Džumhur novi član Burn tima

Damir Džumhur novi član Burn tima

Sponzorski tekst

Burn Team BiH s ponosom predstavlja novog člana svoje sportske porodice, Damira Džumhura.

Burn Energy Drink BiH odlučio je da u svoju  burn  porodicu talentiranih sportista i mladih muzičara priključi i našeg najboljeg tenisera Damira Džumhura. Najbolji  Bosansko Hercegovački teniser i rastući brend energetskog napitka The Coca-Cola Company  potpisao je sponzorski ugovor  za narednu sezonu . 

Damir Džumhur na teniske terene počeo je dolaziti još sa tri godine kao pratnja svome ocu Nerfidu zvanom Neno, inače teniskom treneru. Damir je sa ozbiljnim treninzima počeo sa šest godina u klubu Classic Sarajevo, u kome je i danasa a gdje mu je trener bio otac Neno. 

Kao junior bio je 3. na rang-listi ITF-a. Uspješno je nastupao na najvažnijim juniorskim turnirima u svijetu, među kojima su bili i Roland Garros, Wimbledon i US Open, sve tokom 2010.

Osvajač je titule evropskog juniorskog prvaka za 2010, a osvojio je i bronzanu medalju na LJOI mladih 2010. u Singapuru. Također je član i Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na početku sezone 2014 Džumhur je napravio rezultat karijere došavši do 3. kola na Australian Openu, što mu je donijelo 90 bodova na ATP-listi i i 75.000 dolara. Do glavnog turnira probio se ostvarivši 3 pobjede u kvalifikacijama, u kojima je pobijedio i 1. nosioca, Dustina Browna.

Na Roland Garrosu također se uspio probiti u glavni turnir kroz kvalifikacije, ali ga je u 1. kolu savladao Španac Feliciano López bez izgubljenog seta.

Damir je trenutno na pripremama za predstojeći  US Open koji se održava u New York-u 25.08.2014 a gdje planira ponoviti prethodni uspjeh!

Burn BiH Team  sponzorira slične talente u BiH s ciljem njihove afirmacije ali i popularizacije njihovih sportova. Upoznajte neke od njih i pročitajte u nastavku šta za njih znače sportovi kojim se bave.

Sarajlija Faris Biogradlić je član reprezentacije u snowboard-u, koji već  uzastopno 4 godine predstavlja i brani boje zastave na internacionalnim takmičenjima. Snowboard-u  se posvetio od malih nogu i do dan danas u njemu gori strast za planinom, snijegom i raznoraznim vratolomijama. Istina je da snowboard spada u kategoriju extremnih sportova i da nije potpuno bezopasan, kao i što govori njegova priča koja nosi nekoliko povreda i fraktura kostiju. Ali na kraju ništa ne može zamjeniti osječaj pun adrenalina, uživancije i radosti koju mu ovaj sport pruža.

Mirza Halilović skateboarding-om se bavi od 2009 godine. Skate mu je postao dio života, jedna velika rutina i lijepa relaksacija nakon napornog i dosadnog dana, bijeg od nepotrebnih misli . “Sama pomisao da ću danas ili sutra voziti skate i družit se sa prijateljima koji dijele iste osjećaje  je otprilke kao veliki party koji se dešava u stomaku”, tvrdi Halilović.

Enes Vilic skijanjem se bavi od kada je i prvi put prohodao a freestyle skijanje zavolio je prije 7 godina i postao  ovisan o tom sportu. Najviše vremena provodi na Bjelašnici uređujući snow park i uživa u izvođenju trikova u njemu.

U zadnje vrijeme mnogo pažnje posvećuje mlađim naraštajima učeći ih sve o freestyle skijanju i generalno o extremnim sportovima. 

Enes kaže: “Volim velike izazove a to mi skijanje omogućava bilo da se radi o nekom fascinatnom triku na kikeru ili velikom dropu u freerideu, to mi podiže adrenalin i mentalno me oživljava.

 Još kao dječak sam naučio da svaki put kada padneš moraš ustati još jači, i tu lekciju pokušavam da prenesem na nove klince – go burn or go home!” 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.