Dan D je 17. januar: Armstrong priznaje korištenje dopinga

Da li je bio najveći varalica?

Dan D je 17. januar: Armstrong priznaje korištenje dopinga

A. Beganović

Višestruki osvajač Tour de Francea i po mnogima najbolji biciklista svih vremena, Lance Armstrong, odlučio je priznati korištenje dopinga, javljaju američki mediji.

Podsjetimo, američka antidopinška agencija Armstrongu je zbog navodno sistematskog korištenja dopinga izbrisala karijeru u kojoj je između ostalog sedam puta trijumfovao na Tour de Franceu.

Međutim, Lance nikad nije priznao da je koristio doping, pa mnogo s nestrpljenjem očekuju njegov intervju sa Oprah Winfrey u kojem će prema pisanju američkih medija priznati da je bio varalica.

Navodno su za USA Today izvor bliski Armstrongu otkrili da će u pomenutom intervju priznati korištenje dopinga, a priznanje bi mu moglo pomoći da se vrati takmičenjima u maratonu i triatlonu.

Za 17. januar je zakazano prikaziovanje intervjua, koji bi mogao biti jedan od najgledanijih svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.