Danilo Di Luca ponovo pao na doping testu

Pet dana prije početka Gira

Danilo Di Luca ponovo pao na doping testu

M. Maksimović

Spisak pobjednika, prvaka, koji su bili dopingovani se prošio nakon ovogodišnjeg Gira za još jedno novo ime. Ovaj put se radi o pobjediku Gira iz 2007.godine Danilu Di Luci.

Pet dana prije početka ovogodišnjeg Gira, kontrolori su iznenadili Di Lucu u njegovoj kući. Talijan je bio pozitivan na EPO, tri dana nakon potpisivanja ugovora sa novom ekipom Vini Fantini-Selle Italia, uprkos protivljenju direktora ekipe. 

Direktor Luca Scinto je poslao jasnu poruku: 

''To je idiot kojeg nisam želio u svojoj ekipi.On je bolestan i potrebna mu je pomoć'' 

Di Luca je 2009.godine bio pozitivan na zabranjenu supstancu CERA-u, a kazna od dvije godine mu je 

preinačena u devetomjesečnu zbog saradnje sa istražiteljima.Dvije godine ranije bio je suspendovan na tri mjeseca jer je često posjećivao doktora koji je bio upleten u doping aferu. Ukoliko i B uzorak bude pozitivan, Di Luci prijeti doživotna suspenzija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.