Darko Savić spreman da ispiše nove stranice historije

Najbolji bh. kajakaš

Darko Savić spreman da ispiše nove stranice historije

D. Vejo

Najbolji bh. kajakaš Darko Savić sprema se za nove izazove.

Minula, 2016. godina ostat će duboko urezana u sjećanje našem kajakašu iz razloga što je postao prvak u sve tri discipline (mirne vode, slalom i spust), te tako postao prvi kajakaš u BiH kojem je to pošlo za rukom u samo jednoj godini.

"Prošla sezona bila je jako dobra, ostaje žal za boljim rezultatom na Svjetskom prvenstvu koje je održanu na Vrbasu. Ali, već drugi put sam finalista SP i zadovoljan sam jako sa tom činjenicom i postignućem. U svojoj dosadašnjoj karijeri imam i peto mjesto sa Evropskog prvenstva što je najbolji plasman ikad u kajak sprintu na divljim vodama", kazao je za SportSport.ba bh. kajakaš, Darko Savić.

Pred njim su novi izazovi i pohodi kojim će kako kaže, lako odoliti ukoliko zdravlje bude kako treba.

"Ova sezona biti će jako duga iz razloga što ću nastupati i u trkama na mirnoj vodi. Želio bih samo da me zdravlje posluži kako bih mogao dati sve od sebe na tim takmičenjima", dodaje Savić.

Skoro dvije decenije, ovaj mladi sportista vesla simbolom Banja Luke, Vrbasom. Njegovi maestralni zaveslaji, svakog dana spuštaju sve više omladine ka rijeci, koja sa velikim uzbuđenjem prati svaki Savićem pokret u vodi.

"Kajak sam počeo trenirati iz čiste zabave i želje za adrenalinom. Treniram već 17 godina. Lijepo je čuti da mladi u meni vide uzora, to me jako motiviše, ali isto tako to je velika obaveza", ističe mladi Banjalučanin.

Imao je poruku i za mlađe naraštaje koji još uvijek ne znaju kroz koji će to sport graditi svoj karakter.

"Kajak je zdrav sport i preporučio bih ga svima, a pogotovo mladima jer je odrastanje na rijeci i u prirodi nešto neprocjenjivo", zaključuje sportista.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti