De La Hoya o Mayweatheru i McGregoru: Zaustavimo cirkus
Foto: EPA

Legendarni bokser smatra da je moguća borba loša za boks

De La Hoya o Mayweatheru i McGregoru: Zaustavimo cirkus

Legendarni bokser Oscar De La Hoya smatra da je potencijalna borba između Conora McGregora i Floyda Mayweathera potpuna farsa.

De La Hoya je na svom Facebook profilu istakao kako Mayweatherovu odluku da kroči u ring sa McGregorom smatra užasnom odlukom, te je istakao kako se boks, kao sport, možda nikada neće oporaviti ako dođe do dugo najavljivane "borbe od millijardu dolara".

I dok mnogi ljubitelji borilačkih sportova željno iščekuju ovu borbu, De La Hoya smatra da će ovaj događaj ostaviti trajne posljedice na sport.

"Ako ste mislili da je meč između Mayweathera i Pacquiaoa, borba dva najbolja borca koji ništa nisu pokazala, bio mrlja na našem sportu - samo čekajte dok najbolji bokser naše generacije demolira nekoga ko nikada nije kompetitivno boksovao, amaterski ili profesionalno", rekao je De La Hoya, te dodao:

"Jedino što sada možemo uraditi jeste da zaustavimo ovaj cirkus tako što nećemo platiti da gledamo tu smijuriju od borbe."

Oscar De La Hoya ističe i da cijeni umijeće dvojice boraca, ali da se oni ne bi trebali međusobno boriti. On smatra da je Mayweather najdominantniji bokser svog vremena, a da je Conor vjerovatno najbolji MMA borac današnjice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi