Debakl Strikea, prvi poraz Dalcoma

Debakl Strikea, prvi poraz Dalcoma

A. Beganović
Teme:

U sedmici iza nas odigrani su susreti 6. kola Bowling Lige BiH. Ovo kolo je obilovalo iznenađenjima, a vodeće ekipe u obe grupe su pretrpile poraze. 

Iako je susret Dalcom – Flinstones privlačio najviše pažnje, kolo je obilježio debakl Strikea protiv ekipe Club 072. Rezultat 10:0 nije svakodnevnica na bowling stazama, a dodatno dobija na težini ako je ostvaren protiv ekipe koja je u prvih pet kola izgubila svega sedam set poena.

Club 072 je, konačno, pokazao svu svoju snagu i igru koja ih krasi već nekoliko sezona, a ukupno oborenih 2948 čunjeva je rekord dosadašnjeg dijela prvenstva. Susret Dalcoma i Flinstonsa je donio malo više drame, a i Dalcom je pretrpio prvi poraz 3:7.

I najstarija ekipa lige je upisala prve poene. PIO/MIO je bio mnogo bolji takmac u derbiju začelja grupe A protiv ekipe Ultra, konačan rezultat je glasio 9:1 za popularne „penzionere“, a identičan rezultat je upisao Hambone protiv ekipe Waltera.

Rezultati 6. kola:

PIO/MIO – Ultra9:1

Club 072 – Strike10:0

Hambone – Walter9:1

Dalcom – Flinstones3:7

Tabela: Strike 10, Dalcom 10, Flinstones 8, Hambone 8...

U grupi B Zenikom se lagano obračunao sa ekipom Čelika koja, kao i Ultra u grupi A, još uvijek ne zna za bodove. Rezultat je glasio 9:1 za Zenikom. Amputirac je u svom prvom meču ove sedmice konačno zabilježio pobjedu protiv ekipe Nektara sa 8:2, što ih je motivisalo tako da su se lako obračunali i sa vodećim Pin Palsima koje su pobijedili 7:3 i sada su se u potpunosti vratili u utrku za prva 3 mjesta.

Time out i Minex – Zenica su odigrali najinteresantniji susret ovog kola. Svi setovi su završeni neriješeno, ali je ipak konačnu pobjedu odnio Minex-Zenica na osnovu više oborenih čunjeva. Rezultat je glasio 6:4. 

Rezultati 6. kola:

Amputirac – Nektar 8:2

Zenikom – Čelik9:1

Time out – Minex-Zenica4:6

Amputirac – Pin Pals 3:7

Tabela: Minex-Zenica 10, Zenikom 9, Pin Pals 8, Time out 7, Mostar 7...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.