Defoe je napustio Sunderland, no malog Bradleyja nije

Posjetio bolesnog dječaka

Defoe je napustio Sunderland, no malog Bradleyja nije

E. Škorić

Mali navijač Sunderlanda Bradley Lowery boluje od raka i doktori mu predviđaju još nekoliko sedmica života.

Bradley je navijač Sunderlanda i prošle sezone su mediji počeli pisati o njemu. Mnogi su u strahu, Bradleyjev život se polako gasi i ova priča je sve tužnija, no postoji jedan čovjek koji je bar malo uljepšava.

Jermain Defoe, iskusni napadač, jedan je od onih koji ne mogu tek tako da Bradleyja prepuste na milost i nemilost surovoj realnosti. Samo što je potpisao za Bournemouth, Defoe je otišao u bolnicu kako bi vidio Bradleyja i tamo je ostao čitavu noć.

"Bradleyju je disanje otežano, ali se borio. Sinoć ga je došao vidjeti i Jermain, a Bradley je bio nevjerovatno sretan kada ga je vidio. Bio je toliko sretan da je satima htio da bude stisnut uz Defoea. Djelovao je baš opušteno", rekla je dječakova majka Gemma Bradley za BBC.

"On ima samo šest godina i ovo je stvarno tužno. Teško je kada znamo šta mu slijedi. Osjećam se blagoslovljeno da mogu  biti dio njegovog života", rekao je Defoe.

Defoe i Bradley su postali prijatelji i kada je napadač igrao za Sunderland, a i sada kada je napustio Bradleyjev klub, nije ga zaboravio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi