DeGale savladao Butea i vratio IBF titulu

Britanski bokser slavio

DeGale savladao Butea i vratio IBF titulu

Britanski bokser James DeGale jednoglasnom sudijskom odlukom pobijedio je bivšeg šampiona Luciana Butea i tako vratio IBF titulu u super-srednjoj kategoriji. 

Lucian Bute, koji je Olimpijski prvak iz 2008. godine, odlučno i jako je otvorio meč, međutim takav ritam nije uspio zadržati i to je rezultiralo porazom. 

Nakon osvajanja titule DeGale je sa velikim poštovanjem govorio o 35-godišnjem Buteu, ističući da se radi o borcu svjetske klase. 

"Rekao sam da je Lucian Bute borac svjetske klase. Ja sam mlad i pun snage, ali moram mu se zahvaliti za sve. On je prvak i vjerujte mi, vratit će se", izjavio je DeGale, dodavši:

"Mislim da je moja odbrana bila veoma dobra, ali ne i najbolja. Tek ću za tri četiri godine biti na vrhuncu", riječi su britanskog boksera. 

Sudije su borbu ocijenile sa 116:112, 117:111, 117:111 u korist Britanca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.