Degenkolb pobjednik utrke Paris–Roubaix

Nakon drugog mjesta prošle godine

Degenkolb pobjednik utrke Paris–Roubaix

Josef Fischer je bio prvi pobjednik utrke Paris–Roubaix vožene 1896. godine. Utrke koja će postati legendarna svih ovih godina, jedna od najtežih jednodnevnih.

John Degenkolb je u nedelju postao tek drugi Nijemac pobjednik ove utrke, treći nakon Irca Seana Kellya (1986) i Cyrillea van Hauwaerta (1908) koji su slavili u istoj godini na utrkama u San Remu i Roubaix. Prošle godine je Degenkolb završio na drugom mjestu, ovaj put se odlučio na bijeg u završnici. Zdeněk Štybar i Greg Van Avermaet su uspjeli doći do postolja, ali ga nisu mogli stići baš kao i preostala četvorka koja se našla u grupi.

Ove godine je staza bila duga 253.5 kilometara sa neizostavnom "kockom" koja je pokrila 52 kilometra. Ono po čemu se pamtitit 113. izdanje utrke utrke dogodilo se 86 kilometara prije cilja. Cijela grupa vozača se našla u problemu kada se u jednom trenutku spustila rampa za prolazak voza. Biciklisti se nisu zaustavljali već je krenulo provlačenje koje nije završilo niti diskvalifikacijom ili što je još važnije bez težih posljedica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti