Delfini na krilima Filipovića savladali Japan

Olimpijske igre, vaterpolo

Delfini na krilima Filipovića savladali Japan

D. Vejo

Vaterpolisti Srbije savladali su selekciju Japana u petom kolu grupe A OI u Riju, rezultatom 12:8 po četvrtinama je bilo 2:5, 3:0, 4:2 i 3:1

Prva četvrtina nije dobro počela za izabranike Dejana Savića. Nakon prvih osam minuta rezultat je glasio 5:2 u korist Japana. Ipak, Delfini se bude u nastavku, pa tako sa 3:0 u svoju korist, drugi period privode kraju te se na odmor odlazi s rezultatom 5:5.

U drugom poluvremenu, tandem Prlainović-Filipović djeluje sjajno. Najboljli vaterpolista svijeta postiže dva gola, dok Stefan Mitrović i Duško Pijetlović po jedan gol. Japan je u ovoj dionici postigao dva pogotka, jedan iz igre te jedan iz peterca. Četvrtina završava rezultatom 4:2. U posljednjoj četvrtini susreta, rezultat je glasio 3:1 što je bilo dovoljno da Srbija zabilježi trijumf.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Filip Filipović sa šest datih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi