Delfini protiv Italije, Barakude čekaju Ajkule

Scenario iz Londona 2012. godine

Delfini protiv Italije, Barakude čekaju Ajkule

D. Vejo

Danas su na rasporedu susreti vaterpolo polufinala na OI u Riju.

U istom, sastat će se selekcija Crne Gore i Hrvatske, odnosno Srbije i Italije.

Derbi polufinala biti će između Ajkula i Barakuda. Ove dvije selekcije veoma se dobro poznaju, te uvijek pruže uzbudljiv vaterpolo. I jedni i drugi u ovaj meč ulaze s imperativom pobjede i nadom da će otvoriti vrata velikom finalu. Blagi favorit je trenutni branilac olimpijskog zlata, selekcija Hrvatske koja ima nešto bolji učinak nego Ajkule u dosadašnjem dijelu takmičenja. Meč počinje od 17.30 sati.

U drugoj utakmici, svoja koplja će ukrstiti Delfini i Italijani. Izabranici Dejana Savića počeli su da podižu formu što su dokazali u meču sa Španijom gdje su ih praktično potopili. Susret ova dva tima zakazan je za 21.30 sati prema našem vremenu.

Zanimljiv podatak je i to da su upravo ova dva para snage odmjeravali i na prošlim OI u Londonu, gdje je više uspjeha imala selekcija Hrvatske odnosno Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije