Delfini za zlato razbili Mađare, Ajkulama drvena medalja

Srbija novi-stari šampion Evrope

Delfini za zlato razbili Mađare, Ajkulama drvena medalja

Vaterpolo reprezentacija Srbije je novi-stari prvak Evrope, nakon što je u finalu EP-a koje se igralo u Mađarskoj savladala domaću selekciju rezultatom 12:7.

Domaćini šampionata Starog kontinenta morali su položiti oružje pred izabranicima Dejana Savića koji su u manju krizu zapali tek u trećem periodu igre koji su Mađari riješili u svoju korist sa 4:2. U prethodne dvije dionice slavili su srbijanski vaterpolisti sa 3:1, odnosno 4:1. 

U posljednjoj četvrtini naše istočne komšije su ponovo stisnule gas te slavile sa 3:1 za ukupnih 12:7 i odbranu zlatne evropske medalje.

Osim Stefana Mitrovića i Slobodana Nikića, koji su promašili po jedan šut prema mađarskom golu, svi su preostali igrači koji su uputili udarac bili strijelci u nedjeljnom finalu. Najefikasniji je bio kapiten Živko Gocić s tri pogotka iz isto toliko pokušaja. Po dva su pridodali Dušan Mandić i Filip Filipović.

Kod Mađarske je jedino Marton Vamos zabio tri pogotka, dok nijedan drugi igrač nije zabio više od jednog gola.

EP u vaterpolu, finale:
Mađarska – Srbija 7:12 (1:3, 1:4, 4:2, 1:3)

Vaterpolisti Italije osvojili su bronzu na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, pobjedivši Crnu Goru sa 11:9 (1:3, 5:3, 2:2, 3:1) u meču za treće mjesto. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.