Demaru četvrta etapa Toura
Foto: EPA

Tour de France

Demaru četvrta etapa Toura

S. Bošković

Arnaud Demare pobjednik je četvrte etape Tour de Francea. 

Današnja etapa bila je krojena za sprintere, te je vožena od Modorf les Bainsa do Vittela, te je bila duga 207 kilometara. 

U jednoj kaotičnoj utrci u kojoj se desilo par padova najbolje se snašao vozač FDJ-a koji je u sprintu slavio ispred Petara Sagana i Alexandera Kristoffa s vremenom od 4:53:54. 

Demare je aktuelni prvak Francuske, a ujedno je i postao prvi Francuz koji je osvojio neku sprintersku etapu na Touru od 2006. godine. 

U generalnom plasmanu nisu se desile neke veće promjene. Geraint Thomas će i sutra nositi žutu majicu, a on ima sedam sekundi prednosti nad drugoplasiranim Peterom Saganom, te 12 sekundi ispred trećeg Chrisa Frooma. Slijede Matthews, Boasson-Hagen, Latour, Gilbert, Kwiatkowski, a vodećih 10 zatvaraju Wellens i današnji pobjednik Demare. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije