Dernek Bolta koštao boljih rezultata u Londonu?

Neozbiljno shvatio Svjetsko prvenstvo

Dernek Bolta koštao boljih rezultata u Londonu?

O. Lekić

Jamajčanski sprinter Usain Bolt na jučer završenom Svjetskom prvenstvu u Londonu rekao je konačno zbogom atletici. 

Bolt se na tužan način oprostio od trkačke karijere. Naime, na pojedinačnoj utrci na 100 metara osvojio je bronzu, a prije dva dana u štafeti 4x100 metara nije ni završio utrku. Naime prije cilja je doživio povredu i pao. 

Engleski mediji nisu okrivili vremenske prilike i organizatore za kraj njegove karijere, već su iskopali zanimljiv detalj uoči utrke. 

Engleski tabloid The Sun objavio je snimku sa jednog partija u Londonu nekoliko dana prije utrke Bolta, na kojoj je bio i sam Jamajčanin.


Naime, parti je organizovan u porodičnoj kući nekoliko dana prije Boltovog nastupa na Svjetskom prvenstvu. Bolt je uz roštilj se malo više opustio uz žestoko piće. Bolt je, kako piše The Sun, ispijao čašicu za čašicom rum-kolu i konjak Hennesy. 

Na partiju je bilo mmnogo djevojaka, Bolt je bio veoma opušten, pozdravljao se sa svima, plesao i flertovao sa mnogima curama, a navodno je jednu uhvaćen i kako se ljubi sa jednom od djevojaka. Parti je trajao do ranog jutra, a Bolt je kući otišao tek oko šest sati ujutru. 

Bolt je u zapadni London došao iz vrlo ličnog razloga, kako bi odao počast prijatelju Germaineu Masonu koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u aprilu. 

Bolta je smrt prijatelja veoma pogodila, zbog tuge sedmicama nije mogao trenirati, a na sahrani je lično pomogao u iskapanju groba. 

"Bilo mi je teško. Iznenadilo nas je. "Nisam mogao sedmicama trenirati. Smrt prijatelja jako me je pogodila", rekao je tada Bolt.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi