Deseta etapa u znaku domaćih vozača

Contador i dalje vodi u ukupnom poretku

Deseta etapa u znaku domaćih vozača

Talijanski biciklist Nicola Boem pobjednik je 10. etape Gira vožene u dužini od 200 kilometara od Civitanova Marche do Forlija, dok je Španac Alberto Contador (Tinkoff) zadržao ukupno vodstvo.

Talijani su u utorak imali dosta razloga za slavlje jer su uz pobjednika Boema imali šest najbržih, a na postolju etape su završili Matteo Busato i Alessandro Malagatu. U ukupnom poretku Contador i dalje vodi s tri sekunde prednosti ispred Talijana Fabija Arua, dok trećeplasirani Španac Mikel Landa zaostaje 46 sekundi. Jedan od velikih favorita utrke Australac Richie Porte je četvrti (+1:16) nakon što je u ovoj etapi zaostao skoro minutu za vodećima.

U srijedu se vozi 153 kilometra duga 11. etapa sa startom u Forliju, a s ciljem na čuvenom automotodromu Imola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.