Devetnaestogodišnji Japanac najbolji b-boy na svijetu

Devetnaestogodišnji Japanac najbolji b-boy na svijetu

M. Skaka

Najbolji svjetski B-Boyevi okupili su se u Japanu 3. decembra u velikom svjetskom Red Bull BC One finalu i u dvobojima jedan-na-jedan borili za najprestižniju titulu u svijetu brejkinga.

 

Devetnaestogodišnji domaći takmičar Issei u velikom finalu pobijedio je dvostrukog svjetskog prvaka Hong 10. Dvanaest godina mlađi Japanac je svaku borbu plesao kao da je finalna, a njegovoj radosti nije bilo kraja kada je u velikom finalu pobijedio dvostrukog svjetskog prvaka.

 

„Razlika u godinama je velika, Hong 10 ima puno više iskustva, a to je upravo bila moja dodatna motivacija da pobijedim. Na kraju sam uspio i ne mogu objasniti koliko sam sretan.“ Izjavio je b-boy Issei nakon finalne borbe, vidno sretan zbog ogromne podrške koju mu je domaća publika pružila tokom cijelog takmičenja.

 

Hong 10, koji je svjetski pojas najboljeg b-boya osvojio 2006. i 2013. godine, je izjavio kako je tužan jer mu je izmakla treća svjetska titula, ali nije štedio riječi da pohvali mladog Japanca. „Issei je jedan od najboljih b-boyeva današnjice. Njegov osjećaj za muziku, eksplozivnost i energija su definitivno nešto što se rijetko sreće.“

 

Red Bull BC One od 2014. Godine okuplja najbolje brejkere iz cijelog svijeta na velikom svjetskom finalu, pa je poslije prvog finala u Švicarskoj ovaj veliki događaj održan i u Njemačkoj, Italiji, Brazilu, Južnoafričkoj Republici, Rusiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskoj, Južnoj Koreji i Japanu.

 

Reprizu velikog finala iz Japana možete pogledati na RBTV: http://www.redbull.tv/live/AP-1KNWGJXAW1W11/red-bull-bc-one-world-final

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi