DH Malmo: NiP sve bolji, North šokirao SK Gaming
Foto: DreamHack /flickr

Drugi dan DH Malmo

DH Malmo: NiP sve bolji, North šokirao SK Gaming

S. Bošković

Završen je i drugi dan DreamHack Malmo CS:GO turnira, a nakon njega i duela pobjednika iz prvog dana dobili smo četiri učesnika play-offa, a to su North, Ninjas in Pyjamas, Astralis i  G2 Esport. 

Sve je počelo iznenađenjem na meču između Northa i SK Gaminga. SK Gaming je dobio na mapi Cobblestone sa 16:5, no onda je North okrenuo i slavio na mapama Train i Inferno (16-8, 16-11)

Astralis je očekivano slavio protiv ekipe Na'Vi a rezultatom 2:0. Prva mapa koja je igrana bila je Overpass, a Astralis ju je dobio s rezultatom 16-6. Na narednoj mapi, Mirage, Astralis je upisao pobjedu od 16-10. 

Najnapetiji meč dana bio je onaj između Ninjas in Pyjamas i Gambita. Prve dvije partije su otišle u produžetke. Na mapi Cache NiP je upisao pobjedu od 19-16, dok se Gambit mnogo bolje snašao na Overpassu i slavio s 19-17.

Aktuelni Major prvak Gambit je mnogo bolje otvorio treću partiju na mapi Train, te poveo s 4:0, no na kraju je NiP pokazao da je u odličnoj formi i slavio je s 16:10. 

Immortalsi i G2 su odigrali posljednji meč dana. Na mapi Mirage G2 je slavio s 16:12, da bi nakon toga bili poraženi na Infernu s 16:13. Pobjednik se odlučio na mapi Overpass gdje su Immortalsi loše ušli u partiju i na poluvremenu gubili s 11:4. U nastavku meča su uspjeli samo ublažiti poraz, te je G2 prošao dalje s pobjedom od 16:10. 

Danas se igraju još četiri meča za prolaz dalje, a parovi su: 

Cloud9 - SK Gaming
Gambit - FaZe Clan
Na'Vi - Renegades
Immortals - Fnatic

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti