Di Luci prijeti doživotna suspenzija

Opet pao na doping testu

Di Luci prijeti doživotna suspenzija

Nekadašnji pobjednik biciklističke utrke Giro d'Italia Danilo Di Luca mogao bi zbog trećeg pozitivnog doping testa zaraditi doživotnu suspenziju. Tridesetsedmogodišnji Di Luca je na iznenadnoj kontroli u aprilu, pet dana prije početka Gira, bio pozitivan na zabranjenu susptancu eritropoetin (EPO).

Di Luca je 2009. bio suspendovn na dvije godine jer je na doping kontroli bio pozitivan na CERA-u, ali je zbog saradnje s članovima antidopinške kontrole kazna smanjena na devet mjeseci. Prvu suspenziju od tri mjeseca talijanski biciklist je zaradio nakon pobjede na Giru 2007. godine zbog saradnje s ozloglašenim fizijatrom Carlom Santuccionejem nad kojim je bila provedena četverogodišnja istraga. Zbog trećeg prekršaja talijanski olimpijski odbor (CONI) zatražio je za Di Lucu najstrožu kaznu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti