Ding siguran, O'Sullivan prihvatio Liangov poklon

Počeo Masters u Londonu

Ding siguran, O'Sullivan prihvatio Liangov poklon

Piše: A. Beganović Powered by:
U Londonu je u legendarnom Alexandra Palaceu počeo jedan od najznačajnijih snooker turnira, Masters, koji se igra za nagradni fond od 600.000 funti s tim da će pobjedniku pripasti 200.000.

Juče su odigrana dva meča, a prava drama viđena je u duelu šesterostrukog osvajača Mastersa i čovjeka koji brani titulu osvojenu prošle godine Ronnieja O'Sullivana i Liang Wenba. Na kraju je slavio po mnogima najbolji igrač svih vremena, Ronnie "raketa" O'Sullivan (6:5), no da je pobjeda pripala Wenbu ne bi bilo nezasluženo.

Ronnie je bolje otvorio meč, poveo je 2:0 ali Wenbo je uspio izjednačiti, no Ronnie ponovo stiže do dva framea prednosti 4:2. Nakon toga raspada se igra po mnogima najboljeg igrača svih vremena što koristi Wenbo i dolazi do meč lopte (5:4). I u desetom frameu Wenbo je odigrao dobro, imao je sve u svojim rukama, odnosno za prolazak u četvrtfinale trebao je ubaciti "laganu" crnu. Međutim, ruka mu je zadrhtala, promašio je, a O'Sullivan je pruženu priliku iskoristio. Uspio je izjednačiti, a u odlučujućem frameu je napravio trocifreni break od 121 poena za pobjedu.

U drugom meču osmine finala snage su odmjerili Ding Junhui i Kyren Wilson, a slavio je Kinez sa sigurnih 6:3. Ding je sjajno ušao u meč, poveo je 3:0, da bi Wilson uspio smanjiti na 3:2, no to je bilo sve od njega. Do kraja je uspio osvojiti još jedan frame, a Ding je pokazao da se na njega ozbiljno mora računati kada je u pitanju borba za trofej.