Ding u polufinalu, O'Sullivanov "krvnik" pred ispadanjem

Četvrtfinalni mečevi Svjetskog prvenstva

Ding u polufinalu, O'Sullivanov "krvnik" pred ispadanjem

A. Beganović

Kinez Ding Junhui prvi je polufinalist Svjetskog prvenstva u snookeru koje se igra u Sheffieldu u Crucible Thetaru za nagradni fond od 1.5 miliona funti.

Danas su počela sva četiri četvrtfinalna meča, a Ding je nadigrao Marka Williamsa i za pobjedu su mu bile dovoljne samoi dvije sesije.

Dvostruki svjetski prvak nije imao svoj dan, a Ding koji u ovoj sezoni nije briljirao i koji je kroz kvalifikacije stigao do glavnog turnira, odigrao je fenomenalno.

Williams je dobro otvorio meč, poveo je 1:0, imao je i 2:2, no nakon toga za stolom je postojao samo jedan igrač. Ding je nakon prve sesije imao vodstvo 6:2, a u drugoj je igrao još bolje, te je na kraju zasluženo slavio 12:3. Ding je meč završio sa jedanaest velikih frameova (50 i više poena) i jednim trocifrenim breakom od 109 poena.

Nakon fantastične partije u osmini finala i pobjede nad Ronniejem O'Sullivanom, Barry Hawkins je danas odigrao očajnu sesiju protiv Marca Fua i u zaostatku je od šest frameova (7:1). 

Jednu sesiju svog četvrtfinalnog meča odigrali su Alan McManus i četverostruki svjetski prvak John Higgins. McManus je bolje otvorio meč, poveo je 3:1, ali nakon toga se "probudio" Higgins koji je osvojio četiri framea uzastopno za vodstvo 5:3.

Veliku prednost nakon dvije odigrane sesije ima i Mark Selby, koji protiv Kyrena Wilsona vodi sa sigurnih 10:6 i za plasman u polufinale potrebno mu je da osvoji još tri framea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi