Divac: Odluka MOK-a je očekivana

Prvi čovjek OK Srbije smiruje strasti

Divac: Odluka MOK-a je očekivana

Prvi čovjek Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac je izjavio kako je odluka Međunarodnog olimpijskog komiteta pi pitanju prijema Kosova u ponopravno članstvo očekivana

Divac kaže kako se ovakva odluka mogla naslutiti onog trenutka kada je Kosovo primljeno u privremeno članstvo.

" Prije tri mjesea pred Izvršni odbor MOK-a je izašao prijedlog o prijemu pa smo otprilike znali kakva će biti odluka. Svakako, mi nismo zadovoljni, to smo upućivali u razgovorima sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, ali mi smo sportska organizacija, a ne politička. Ja insistiram da ovu situaciju gledamo sportskim očima, a da pustimo političarima da odlučuju. Ne bih volio da o ovoj temi pričamo, a da zaboravimo ono što je danas najvažnije, a to su naši sportisti " istakao je Vlade Divac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.