Do kraja godine čeka nas još jedan veliki obračun
Foto: EPA

Wilder želi Joshuu

Do kraja godine čeka nas još jedan veliki obračun

M. Šljivak

Anthony Joshua sinoć je u Londonu pobijedio Vladimira Klička i tako je postao šampion svijeta u tri verzije (IBF, IBO, WBA).

Iako Vladimir Kličko ima pravo na revanš, postoji mogućnost da do njega ne dođe, a već se špekuliše s imenima potencijalnih rivala za Joshuu.

Nekoliko boraca se povezuje s borbom protiv AJ-ja, a pored Tysona Furyja, kojeg je Joshua prozvao, glavni kandidati za meč su Deontay Wilder (WBC prvak) i Joseph Parker (WBO).

Amerikanac Wilder, koji je trenutno na skoru od 38-0 uz 37 nokauta je sinoć boravio u Londonu, a istakao je kako bi rado do kraja godine ušao u ring protiv Joshue.

"Moj je posao da odradim što treba i osvojim sve pojaseve. Do kraja godine bismo trebali imati tu mega borbu u kojoj protivnik nosi sve", istakao je Wilder, ali je i dodao da bi pristao i na meč protiv Tonyja Bellewa pred u narednim mjesecima.

"Spreman sam na sve. Bellew je u jako dobroj poziciji nakon što je dobio Davida Hayea. Ja sam spreman za svaku opciju", rekao je Wilder.

Sigurno je da bi duel Joshue i Wildera donio zaista pravi spektakl dvojice udarača, ali za sada moramo sačekati službeni dogovor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi