Dobar nastup bh. plivača

Međunarodni plivački miting "Lukavac 2009"

Dobar nastup bh. plivača

Zadnje ovosezonsko takmičenje održano je protekle subote (25. juli) u Lukavcu pod nazivom Međunarodni plivački miting „Lukavac 2009“.Plivalo se u velikom (50m) bazenu, sa elektronskim mjerenjem. Na takmičenju je nastupilo 137 takmičara iz 12 klubova i to iz Mađarske, Hrvatske, Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Našu ekipu, predvođenu trenerom Mirzom Žabićem, predstavljali su Alma Bajrić, Diana Teparić, Melika Imamović, Boris Novak, Mirza Žabić, Denis Ibrahimović, Ahmed Imamović, Eldin Ðapo,  Dejan Maskijević, Vladimir Simić i Damir Herljevic-Teparić.

Najuspješniji su bili Denis Ibrahimović sa dvije zlatne medalje, koji je na utrci 50m leđnim stilom isplivao novi državni rakord u kategoriji kadeta koji sada iznosi 31,41.

Ahmed Imamović osvojio je dvije zlatne medalje, kao i Vladimir Simić, koji je također doplivao do dvije zlatne medalje. Uspješni su bili još i Alma Bajrić sa jednom zlatnom i jednom bronzanom medaljom, Mirza Žabić sa jednom zlatnom, Melika Imamović sa dvije srebrene medalje, Eldin Ðapo sa jednom srebrnom i jednom bronzanom medaljom, Boris Novak također sa jednom srebrnom i jednom bronzanom medaljom, te i Dejan Maskijević i Diana Teparić sa po jednom srebrnom medaljom.

Svi takmičari su uprkos predstojećoj ljetnoj pauzi plivali jako dobro, te su popravili svoja najbolja vremena što je potvrda dobrog i stručnog rada kako takmičarskog tima tako i škole plivanja PK Zmaj – Alpamm.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.