Dobri rezultati takmičara Plivačkog kluba Velež

Na mitingu u Srbiji

Dobri rezultati takmičara Plivačkog kluba Velež

O. Lekić

U Zrenjaninu je od 02. do 06. septembra 2016. godine održano Međunarodni plivački miting "Serbia Grand Prix 2016" gdje je prijavljeno je ukupno 509 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Turske, Rumunije, Slovenije, Mađarske, Italije, Makedonije, Crne Gore, Bugarske Bosne i Hercegovine.

Plivački klub Velež je predstavljala mala ali odabrana ekipa: Amina Kajtaz, Dino Kljako i Sarrah Nuspahić, a ostvarili su zapažene rezultate.

Amina Kajtaz je trijumfovala i isplivala prvo mjesto u disciplini 50m i 100m delfin, Dino Kljako je popravio svoja vremena i uspješno isplivao trke 50m i 100m slodobno, 50m i 100m leđno te 50m i 100m delfin.

Sarrah Nuspahić je isplivala odlična vremena. U konkurenciji koja je bila preteška za našu mladu plivačicu, Sarrah se uspješno izborila za četvrto mjesto u discipini 200m leđno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi