Dodgersi maksimalno

Baseball

Dodgersi maksimalno

Nakon 11 pobjeda u nizu, Boston Red Soxsi polako, ali sigurno ulaze u crnu seriju. Sinoć su od Raysa pretrpjeli treći poraz u nizu, Dodgersi su na svom terenu nepobjedivi, a Cardinalsi igraju fenomenalno.

Prošlogodišnji finalisti lige Tampa Bay Rays ove sezone igraju dosta promjenjivo i trenutno su na skoru 10-14. Ipak, sinoć su nagovjestlili povratak u prošlogodišnju formu pobjedom nad Bostonom od 6:2.

St. Louis Cardinalsi igraju sjajno. Trenutno su vodeći sastav lige sa skorom 17-7. Sinoć su imali lagan zadatak kod Washington Nationalsa, inače najslabijeg tima lige sa skorom 5-17. Albert Pujols je ponovo bio najbolji igrač Cardinalsa sa četiri home-runa, dok je mladi Joe Thurston ubilježio svoj prvi run u karijeri. 

Seattle Marinesi su teškom mukom savladali Oakland Athletics rezultatom 8:7. Jose Lopez, jedan od najboljih pitchera lige konačno je odigrao meč na svom nivou. Imao je tri hita, a jedan od njihbio je odlučujući. Marinesi su sada na vrlo dobrih 14-9.

LA Dodgers su jedina neporažena momčad na svom terenu. Sinoć su upisali i osmu pobjedu iz isto toliko mečeva. San Diego Padres su se držali odlično sve do devetog inninga kada Duaner Sanchez optrčavanjem donosi minimalnu 1:0 pobjedu Dodgersima, koji su sada na 16-8, dok su Padresi na 11-12. 

Rezultati:

Chicago Cubs-Florida    8:6, NY Yankees- LA Angels 10:9, Pitsburgh-Cincinati 8:4, Detroit-Cleveland 5:6, Philadelphia-NY Mets 4:7, Washington-ST.Louis 2:6, Toronto-Baltimore 8:4, Atlanta-Houston 7:2, Tampa Bay-Boston 6:2, Milwaukee-Arizona 2:5, Texas-Chicago WS 3:4, Minesota-Kanzas 7:5, Seattle-Oakland 8:7, LA Dodgers-San Diego 1:0, San Francisco-Colorado 3:2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.