Dodgersi na otvaranju savladali prvake

Počela nova MLB sezona

Dodgersi na otvaranju savladali prvake

Sinoć je počela nova MLB sezona, a derbi večeri su igrali aktuelni prvaci Giantsi i njihovi najveći rivali Dodgersi. Na prepunom Dodger Stadionu u Los Angelesu domaća ekipa je slavila rezultatom 2:1.

Najzaslužniji za pobjedu Dodgersa je mladi 23-godišnji pitcher Clayton Kershaw, koji je već tri sezone jedan od najboljih bacača lige, a sinoć je prvi put startao na utakmici otvaranja. Sinoć je ostvario devet strikeoutsa, čime je postao treći najbolji bacač Dodgersa od 1900. godine. Matt Kemp je ostvario oba poena za Dodgerse.

Zanimljivo je bilo i u New Yorku gdje su Yankeesi bili bolji od Detroit Tigersa sa 6:3 uz sjajnu partiju bacača CC Sabathije, koji je izdržao šest inninga. LA Anglesi su u Kansasu slavili sa 4:2, Atlanta Bravesi u Washingtonu sa 2:0, San Diego nakon 11 inninga u St. Louisu sa 5:3, dok je Cinncinati na svom terenu bio bolji od Milwaukeeja sa 7:6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.