Dodgersi srušili rekord star 98 godina
Andre Ethier igra sjajno

Baseball

Dodgersi srušili rekord star 98 godina

Noć u kojoj je bilo zaista sjajnih mečeva obilježilo je rušenje rekorda starog 98 godina od strane LA Dodgersa. Dodgersi su trinaestom pobjedom iz 13 mečeva na svom terenu srušili rekord Detroit Tigersa iz 1911 godine koji je iznosio 12 pobjeda u nizu.

Dodgersi igraju sjajno. Niko u SAD-u ne zna ko je toliko moćan da sruši ovu momčad koja je spoj sjajnih mladih igrača sa nekoliko starijih, koje s klupe odlično vodi legendarni Jose Tore. Sinoć je sve bilo u znaku rušenja rekorda, ali ipak je Tore uspio psihički pripremiti igrače da odigraju sjajnu utakmicu, i na kraju s visokih 10:3 pobjede Washington Nationalse. Dodgerse su do pobjede vodili sjajni Manny Ramirez s dva runa i odlični mladi igrač Andre Either.

Milwaukee Brewers su odigrali svoj najbolji meč u zadnjih nekoliko sezona. S visokih 15:3 u gostima su razbili Cinncinati Redse. Nevjerovatan meč odigrao je njihov ponajbolji igrač Ryan Braun. Braun je u pobjedu Brewesa ugradio grand slam i dva hita. 

Kanzas City Royals su uhvatili odličnu formu i sada se sa skorom 17-11 nalaze na prvom mjestu svoje Atlantic divizije. Sinoć su sa 9:1 porazili Seattle Marinese, a najbolji igrač Royalsa bio je Mark Teahen koji je zapucao 3 hita, a pridružio mu se i mladi Sidney Ponson s jednim runom. 

Colorado Rockies su konačno odigrali meč koji može zadovoljiti zahtjeve njihovih navijača. Najboljom partijom ove sezone sa 11:1 pali su San Francisco Giantsi. Todd Helton je vodio Colorado do pobjede s čak tri hita, a Matt Murton je dodao home-run, prvi ove sezone, i to je bilo dovoljno za pobjedu. 

Rezultati: 

Baltimore-Minnesota 4:1, NY Yankees-Tampa Bay 3:4, Florida-Atlanta 6:8, Boston-Cleveland 2:9, Cinncinati-Milwaukee 3:15, NY Mets-Philadelphia 1:0, Houston-Chicago Cubs 3:6, Kanzas-Seattle 9:1, ST.Louis-Pitsburgh 4:2, Colorado-San Francisco 11:1, San Diego-Arizina 3:1, Oakland-Texas 2:3, LA Angels-Toronto 1:13 i LA Dodgers-Washington 10:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije