Dogovara se novi veliki obračun

Fury protiv Joshue

Dogovara se novi veliki obračun

M. Šljivak

Anthony Joshua je nakon pobjede nad Carlosom Takamom već mislima u novim borbama.

Svjetski šampion teške kategorije po verzijama IBF, WBA i IBO vjerovatno će dva puta u ring u 2018. godini, a među potencijalnim rivalima su mu Joseph Parker, Kubrat Pulev, Deontay Wilder, Dillian Whyte, ali i Tyson Fury.

Nekadašnji šampion Fury jedan je od glavnih kandidata za borbu sa Joshuom. Vraćena mu je bokserska licenca, ponovo može u ring i očekuje se da meč bude dogovoren za 2018. godinu.

Prethodno će Fury vjerovatno imati jednu pripremnu borbu u kojoj će se vidjeti njegovo stanje, jer se ovaj britanski bokser poprilično zapustio tokom suspenzije.

Da se pregovora o borbi sa Furyjem potvrdio je i AJ.

"Znam da je sada Anthony Joshua protiv cijelog svijeta. Moram se boriti sa svim izazivačima, to je dobro za mene kao borca, a publika sigurno želi vidjeti moj obračun sa Furyjem. Eddie Hearn je u kontaktu sa njim i sigurno je da će do borbe kad-tad doći", istakao je Joshua.

Naravno, Fury je imao komentar u kojem je poručio svima da ga se čuvaju.

"Vraćam se na svoje prijestolje, sudbina je u mojim rukama", poručio je nekadašnji prvak svijeta.

Ovaj 25-godišnji bokser je posljednji nastup imao u novembru 2015. godine kada je pobijedio velikog Vladimira Klička i nakon više od decenije ga skinuo sa trona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi