Dogovoren meč Canela Alvareza i Gennadyja Golovkina

Novi istinski spektakl

Dogovoren meč Canela Alvareza i Gennadyja Golovkina

Saul 'Canelo' Alvarez slavio je protiv Julia Cesara Chaveza Juniora u lasvegaškoj T-Mobile Areni.

Sinoćnja "Bitka za Meksiko" u potpunosti je pripala Canelu, koji je dominirao tokom svih 12 rundi. Sva trojica sudija ubjedljivo su dala prednost Canelu - 120:108. Borba je održana u međukategoriji (74.6 kg) i za ulog nije imala pojas prvaka.

Canelo je sinoć došao do 49. pobjede u 51. profesionalnom nastupu (49-1-1).

Publika u T-Mobile Areni nije imala priliku da uživa u kvalitetnom meču, ali je atmosfera proključala po zavšetku kada je u ring ušao kazahstanski bokser Gennady Golovkin. Nedugo zatim potvrđen je meč između njega i Canela. Okršaj ova dva vrhunska boksera dogovoren je za 16. septembar.

Važno je istaći da će meč biti održan u srednjoj kategoriji, te da će za ulog imati pet pojaseva prvaka.

Golovkin je svjetski prvak u srednjoj kategoriji po verzijama WBC, WBA, IBF i IBO, dok će Canelo Alvarez u ring donijeti pojas prestižnog "The Ring" magazina. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi