Dok Vonn osvaja medalje i ruši rekorde, Tiger pada

Woods završio kao posljednji u Phonixu

Dok Vonn osvaja medalje i ruši rekorde, Tiger pada

Lindsey Vonn je ove godine već osvojila jednu medalju na SP-u, u Svjetsko kupu ima rekordan broj pobjeda, nema problema sa formom i rezultatima. Za razliku od njenog dečka, Tigera Woodsa koji pokušava da se vrati u pravu formu ali ne ide. Prošle godine je imao problema sa povredom, kasnije je stigla operacija leđnog mišića.

Za nekada najboljeg golfera svijeta problemi su počeli i van terena u poznatom skijalištu, Cortini d'Ampezzo, gdje je njegova djevojka ostvarila rekordnu 63. pobjedu. Tiger je krenuo prema postolju, naletio je na jednog kamermana koji je samo radio svoj posao.

Golfer je zaradio udarac u bradu, stradao je i jedan zub, čak je bilo i problema sa disanjem, ali je već narednog jutra sve bilo ok. Uskoro je stigao turnir u Phoenixu, u rezultatskom smislu, Tiger je prošao možda i gore nego u Cortini. Završio je na posljednjem mjestu (124), definitivno najlošija runda u karijeri (-82). Udarci su bili katastrofalni, završavali su u kaktusima...

"ovakve dane svi imamo u karijeri. Nažalost, ja sam bio najbolji golfer, okruženje uvijek očekuje najbolje od vas. Bez obzira na sve ovo ja se nastavljam boriti, trenirati. Igrati golf kod kuće je jedna stvar, igrati turnir nešto sasvim drugo" rekao je na kraju nastupa Tiger koji s obzirom na loš rezultat i nije bio pretjerano neraspoložen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije