"Dokazani prevarant okončao karijeru Bolta pobijedivši ga"

Nekadašnji američki atletičar Roger Black

"Dokazani prevarant okončao karijeru Bolta pobijedivši ga"

D. Rakanović

Nekadašnji američki atletičar Roger Black smatra da pobjeda Justina Gatlina nad Usainom Boltom predstavlja problem za atletiku.

"Dogodila se jedina stvar koju sport nije želio. Dvostruki dokazani dopingovani prevarant je okončao Boltovu karijeru pobijedivši ga. Na mnogo načina Bolt je nosio ovaj sport proteklih godina kroz sve što se dešavalo u vezi s dopingom. Ovo neće uticati na Bolta, on je i dalje najveći svih vremena. Mnogo veći problem ima ovaj sport", rekao je Black. 

Gatlin je podsjećanja radi u subotu osvojio zlatno medalju u trci na 100 metara na Svjetskom prvenstvu u Londonu, dok je Bolt osvojio bronzu u svojoj oproštajnoj trci. 

Bolt je u svojoj karijeri na Olimpijskim igrama osvojio čak osam zlata, dok je na Svjetskim šampionatima prvo mjesto osvojio 11 puta. 

Jamajčanin drži svjetski rekord na 100 metara sa vremenom 9,58 koje je istrčao u Berlinu 2009. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti