Donacija Vincenta Tana Maglaju i Doboju

Donacija Vincenta Tana Maglaju i Doboju

O. Lekić

Većinski vlasnik upravljačkih prava u Skupštini Fudbalskog kluba Sarajevo, Tan Sri Vincent Tan, kao što je javnosti već poznato, 17. jula tekuće godine, na poluvremenu utakmice drugog kola kvalifikacija za Evropsku ligu, u kojoj je Sarajevo dočekalo Haugesund, uručio je donaciju predstavnicima domova zdravlja u Maglaju i Doboju, koji su pretrpjeli značajne materijalne štete u majskim poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu.

Novčana donacija od oko 500.000 KM, uplaćena je od strane g. Tan Sri Vincent Tana humanitarnoj organizaciji "Mercy Malaysia", a namijenjena je za nabavku medicinske opreme i aparata potrebnih za rad dvaju domova zdravlja.

Predstavnici humanitarne organizacije "Mercy Malaysia" prethodno su sa Ambasadorom Malezije u Bosni i Hercegovini, njegovom ekselencijom Anuar Kasman, posjetili poplavljena područja, a od strane domova zdravlja u Doboju i Maglaju dostavljene su liste potrebne medicinske i druge opreme, koja im je neophodna.

Rekonstrukcija poplavljenih gradova, koju vrši UNDP Bosne i Hercegovine (United Nations Development Programme), još uvijek je u toku, a završetak radova očekuje se do kraja tekuće godine, odnosno do 31. decembra.

Donacijom g. Tan Sri Vincent Tana, te aktivizmom humanitarne organizacije "Mercy Malaysia", građani Doboja i Maglaja uskoro će ponovo moći koristi zdravstvene usluge u domovima zdravlja, koji će imati novu, modernu medicinsku opremu.

G. Tan Sri Vincent Tan je među prvima u svijetu, samoinicijativno, pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za obnovu poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini, nakon prirodne katastrofe koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu.

Podsjećamo, sredinom maja 2014. godine desile su se najveće poplave zabilježene u zadnjih 120 godina, otkako se vrše mjerenja. U ovoj prirodnoj katastrofi, najmanje 21 osoba je izgubila život, a na hiljade su evakuisane iz svojih domova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.