Dos Anjos uništio šampiona: Pettis ostao bez pojasa!

Pettis poražen od Dos Anjosa

Dos Anjos uništio šampiona: Pettis ostao bez pojasa!

M. Šljivak

Rafael Dos Anjos novi je UFC prvak u lakoj kategoriji. On je sinoć u Dallasu pobijedio dosadašnjeg šampiona Anthonyja Pettisa jednoglasnom odlukom sudija (50:45, 50:45, 50:45).

Dos Anjos je odlično ušao u meč. Kontrolisao je borbu od samog početka, pogađao je Pettisa svim mogućim oružjima, a šampion nije imao pravi odgovor na fantastičnu borbu od strane Brazilca.

Prva runda je potpuno pripala Dos Anjosu, a istim tempom je nastavio i u drugoj. Posjekotina iznad oka je predstavljala dodatan problem Pettisu, koji je izgubio i drugu rundu u kojoj je Dos Anjos također dominirao.

Problemi za šampiona su se nastavili i u ostatku meča. Dos Anjos je očigledno ušao potpuno spreman za Pettisa, te je nastavio s dominacijom. Uspio je Pettis jednim high-kickom da pogodi Dos Anjosa, koji je međutim nakon tri runde stekao veliku prednost.

Samo nokaut je spašavao Pettisa. Na početku četvrte runde je s nekoliko udarac u tijelo Pettis zaprijetio, ali se ubrzo našao u borbi na parteru gdje je Dos Anjos dominirao.

Nije Brazilac dopuštao povratak Pettisu u meč. Amerikanac je bio nemoćan, nije uspijevao da uzdrma Dos Anjosa koji je dobio i četvrtu rundu.

Bez većih problema je Dos Anjos odradio posljednju petu rundu. Nije Pettisu ostavio nikakve šanse za eventualni nokaut, te je Brazilac došao do pojasa prvaka u lakoj kategoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.