Dosta uzbuđenja danas u Pekingu i nekoliko rekorda

Svjetsko prvenstvo u Pekingu

Dosta uzbuđenja danas u Pekingu i nekoliko rekorda

E. Škorić

Dosta zanimljivo bilo je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu u srijedu.

Kenija je stigla do nova dva zlata. Jedno je osvojio Julis Yego u finalu koplja. Ostvario je jedan od najboljih hitaca u povijesti, dok je drugo zlato Keniji donijela Hyvin Kiyeng Jepkemoi u utrci na 3000 metara s preponama.

Južnoafrički atletičar Wayne van Niekerk bio je najbrži na 400 metara, a osim toga istrčao je četvrto vrijeme ikada (43.38). Ujedno je popravio i osobni rekord za pola sekunde.

Do zlata je stigla i Čehinja Zuzana Hejnova, odbranivši naslov svjetske prvakinje na 400 metara s preponama. Yarisley Silva je donijela Kubi zlato pobjedom u finalu skoak s motkom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.