Drew Brees prestigao Dana Marina
Drew Brees

Još jedan rekord srušen ove sezone

Drew Brees prestigao Dana Marina

M. Maksimović

U posljednjoj utakmici 16.kola regularne sezone NFL New Orleans Saintsi su nadigrali Atlanta Falconse 45:16, a utakmicu je obilježio QB domaćih Drew Brees. On je srušio rekord jednog drugog QB, nekada velikog igrača Miami Dolphinsa Dana Marina koji je star 27 godina.

Marino je QB Dolphinsa 1984.godine imao najviše bačenih yardi u jednoj sezoni, ukupno 5084. Protiv Falconsa je Brees utakmicu završio sa 307 osvojenih yardi, uspio je baciti četiri TD, četvorici različitih igrača. Sada Brees ima 5087 yardi i još jednu utakmicu regularnog dijela, pa nije isključeno da svoj rezultat popravi već u narednom kolu.

Brees je svakako pomogao svoj ekipi da se pobjedom probije do naslova najbolje ekipe NFC South divizije, dok u konferenciji NFC sa omjerom 12-3 vodi Saintsi vode borbu sa San Franciscom za drugo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.