Drew Brees sportista godine

Sports Illustrated izabrao

Drew Brees sportista godine

QB NFL prvaka New Orleans Saintsa, Drew Brees, proglašen je sportistom godine u izboru jednog od najutjecajnijih sportskih magazina na svijetu, Sports Illustrateda.

Brees je vodio svoju momčad do prvog naslova prvaka u povijesti, ali se pored sportskog uspjeha gledao i ugled sportiste van terena. Na tom planu Brees nije imao konkurenciju i sasvim zasluženo je ponio epitet sportiste godine.

Brees je prije pet godina imao tešku povredu i nijedna momčad ga nije htjela uzeti, nijedna osim Saintsa. Drew je stigao u grad porušen u uraganu Katrina, pomagao je ljudima koji su ostali bez krova nad glavom, a on i supruga Brittany su osnovali The Brees Dream Foundation.

Njihova fondacija je dosad podijelila oko 6 miliona dolara djeci oboljeloj od raka, zatim djeci kojoj je potrebno obrazovanje itd. Njegova fondacija dijeluje na području New Orleansa, zatim San Diega, gdje je Brees igrao pet godina, te na području West Layfayettea gdje je igrao na koledžu Purdue.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.