Drmać: Možemo iznenaditi

Trener SOK Mostar

Drmać: Možemo iznenaditi

Studentski odbojkaški klub Mostar dobro je otvorio debitantsku sezonu u Premijer ligi BiH. Nakon četiri odigrana kola Studentice su na učinku od dvije pobjede i dva poraza, s tim da su tri utakmice igrale na gostovanjima. 

SOK Mostar će u petak ugostiti ekipu UOK Banja Luka Volej koja također ima dvije pobjede i dva poraza. 

"Sutra nam dolazi ekipa koja dugo igra Premijer ligu. Svih godina su u gornjem dijelu ljestvice, što treba respektirati. Igračice iz prve postave su igračice koje dugo igraju zajedno, i imaju premijerligaško iskustvo. To bi mogli biti ključni faktor ako setovi uđu u neizvjesnu završnicu. Ekipa koja ima širinu, jako dobro napadaju iz svih pozicija, puno rotiraju, treneri slatno traže šest najraspoloženijih igračica. Mislim da će u utakmici dva elementa biti ključna, a to su servis i prijem servisa. Ako na servisu pokažemo ono što znamo, i budemo mirnu u prijemu servisa koji ti omogućuje da razigraš sve igračice, onda imamo dobre izglede pobijediti utakmicu", istaknuo je trener SOK Mostar Darko Drmać.

Prije mjesec i pol dana na pripremnom turniru u Banja Luci ove dvije ekipe odigrale su neizvjesnu utakmicu u kojoj je slavio domaćin. SOK Mostar je tada pružio dobar otpor iskusnom protivniku i pokazao kako se može nositi s ponajboljim bh. ekipama. 

"Protiv njih smo odigrale dobru utakmicu u Banja Luci. No, treba uzeti u obzir da je to bio pripremni turnir kako za nas, tako i za njih. Vjerujem u napredak obje ekipe. Mi smo spremne, trenirali smo dobro, očekujemo jako borbenu i neizvjesnu utakmicu", rekla je igračica SOK Mostar Sandra Brekalo.

Utakmica između SOK Mostar i UOK Banja Luka Voley igra se u petak u 18 sati u dvorani na Bijelom Brijegu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi