Druga uzastopna pobjeda Oxforda

Utrka osmeraca po 160. put

Druga uzastopna pobjeda Oxforda

Pobjednik legendarne 160. po redu "The Boat Race" je osmerac Oxforda. Nakon vrlo zanimljive prošlogodišnje utrke, ova je bila lišena svake neizvjesnosti pa je osmerac Oxforda slavio s čak 11 dužina čamca prednosti što je najveća razlika još od 1973.

Prije dvije godine  je Doktoru Hannu Wienhausenu u kontaktu sa protivničkim puklo veslo, ove godine u problemima se našao osmerac Cambridgea. Opet je u ranoj fazi došlo do sudara veslima, pri čemu je član Cambridgea Luke  Juckett nakratko ispao iz sjedala i visio iz čamca. Pritom mu je i puknuo prsten
koji drži veslo, tako da Cambridge više nije imao nikakve šanse. Osmerac Oxforda je ušao ispred protivničkog u utrka je nakon pet minuta već bila odlučena.


Za osmerac Oxforda ove godine su nastupili Storm Uru, Tom Watson, Karl Hudspisth, Tom Swartz, Malcom Howard, Michael Di Santo, Sam O'Connor i Constantine Louloudis. U odnosu na prošlu godinu, tu su opet u pobjedničkom čamcu bili Karl Hudspith, Constantine Louloudis, Samuel o Connor, Malcom Howard, s tim da je olimpijac Louloudis bio stoker a kormilar Laurence Harwey. Pobjeda Oxforda je druga uzastopna i peta u zadnjih sedam godina čime je smanjio zaostatak za Cambridgeom na 78-81.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti