Drugi poraz bh. odbojkašica

Kvalifikacije za EP

Drugi poraz bh. odbojkašica

M. Šljivak

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od selekcije Francuske sa 3:0, po setovima 25:13, 25:18 i 25:19.

Nakon izjednačenog uvoda u meč (4:4), Francuske odbojkašice pojačavaju ritam u ostatku igre u prvom setu, te su potpuno dominirale u ovom dijelu meča i na kraju su prvi set riješile u svoju korist rezultatom 25:13.

Domaća selekcija je dominirala i u drugom setu. Nisu naše odbojkašice uspjele da pruže jači otpor ni u ovom setu, kojeg je Francuska dobila sa 25:18.

Bh. odbojkašice su dobro ušle u treći set. Povele su s 5:2 i naša selekcija je većim dijelom ovog dijela igre imala prednost.

Ipak, Francuska je uspjela da preokrene rezultat. Nekoliko vezanih grešaka naše reprezentacije koristi domaća selekcija, te preuzima vodstvo (16:14).

Do kraja su francuske odbojkašice mirno privele meč kraju, te su stigle do osvajanja trećeg seta 25:19 i pobjede u ovom meču

Kvalifikacije za EP:

Francuska - BiH 3:0 (25:13, 25:18, 25:19)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi