Država bez sluha za mlade sportske talente

Mlada strelkinja propušta Svjetski kup

Država bez sluha za mlade sportske talente

Da talentovani i perspektivni sportisti u BiH nemaju svijetlu budućnost pokazuje i primjer strelkinje Tatjane Đekanović.

Ova 19-godišnja Banjalučanka učestvovala je na OI u Riju, a prije par dana postigla je državni rekord.

I pored sjajnih rezultata, članica SK "Geofon" iz Teslića najvjerovatnije će propustiti Svjetski kup u Indiji, koji je na programu 24. februara. 

"Situacija je teška i kako sada stvari stoje neću otputovati u Indiju. Odlazak na Svjetski kup košta, avio-karta za jednu osobu je 600 evra, moramo biti u zvaničnom hotelu u kojem noć košta blizu 150 evra, a tu je i kotizacija od 170 evra. Žao mi je što je tako, radovala sam se nastupu na jakom takmičenju", rekla je Đekanovićeva za "Glas Srpske". 

"Teško je trenirati kada moram da brinem i o finansijama, pa mi je to uvijek u podsvijesti. Pitam se zbog čega treniram ako ne idem na takmičenje, a ako mi neko pomogne, osjećam da sam dužna, tako da nikada ne mogu otići na nastup čiste glave", dodala je ona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi