Dubrovčani za osam dana dva puta dobili Partizan

Vaterpolisti Partizana ponovo poraženi

Dubrovčani za osam dana dva puta dobili Partizan

D. Vejo

U okviru 6. kola Lige šampiona u vaterpolu, vaterpolisti Partizana poraženi su kao domaćini na Banjici od ekipe Juga rezultatom 10:6, po četvrtinama 1:3, 1:3, 1:1, 3:3.

Od samo starta meča, gosti pokazuju dominaciju. Prvi je mrežu crno bijelih zatresao Josip Vrlić, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije, tačnije u narednom napadu gostiju Felipe Perone duplirao prednost. Nakon toga Marković ponovo trese mrežu domaćina i tako se Jug odvaja na tri gola prednosti. Do kraja četvrtine, Dimitris Tikas smanjuje rezultat na dva gola zaostatka.

Isti scenario i u nastavku. Druga dionica donosi ponovnu dominaciju Duborvčana koji sa nova tri pogotka u mreži Partizana odlaze na odmor sa velikom prednošću od četiri gola razlike.

Treća dionica meča, donijela je rezultatski egal, po jedan pogodak viđen je na obe strane. Igra i jednih i drugih rasplamsala se u posljednjoj četvrtini, kada sa po tri pogotka i jedni i drugi meč privode kraju.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Subotić sa dva postignuta gola, dok su isti učinak kod pobjednika imali Obradović, Garsija, Vrlić i Perone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije